Berkeley Kitchen Remodel

2014 Remmies Award Winner

HDR removed the wall between the kitchen and family room to enlarge the size of this Berkeley kitchen. The kitchen layout was reorganized to add a spacious island. We removed the laundry room and rear stairs to allow for a large window and an eat-in dining space. We created an in-kitchen eating area for casual family meals or doing homework. The homeowners were thrilled with this design element because they were able to cook for their children while they were in the same room. We relocated the refrigerator to enlarge the doorway to the dining room. The stove wall was removed in order to create an “open floor plan” kitchen integrated with the family room.  

We were able to add a unique feature in the kitchen showcasing natural light as well as a pop of design with the backsplash behind the stove and range hood. The end result was an upgraded kitchen, extra storage and an in-kitchen dining and study area that was both kid and adult friendly!

When we were finished the clients said:

“True professionals, so hard to find contractors with form, function and customer service”

Background

Client had been living in the house for 15 years. They loved their home, but did not like the choppy layout. They did not like the kids in the TV room separated by a wall from the kitchen. They wanted to expand and remodel their kitchen to meet the needs of their family by expanding the kitchen and add an island for food prep and casual family meals. They also wanted to integrate the kitchen with the family room space for TV viewing and an in-kitchen eating area and homework area for the kids. Client desired to make a statement and enjoyed working with HDR to design the backsplash behind the stove.